Parforholdet under svangerskapet

Under svangerskapet undergår kroppen mange endringer. I tillegg til dette er hormoner i full blomstring, og dette kan føre til alt fra svangerskapsdepresjon til lykkerus til utmattelse til massevis av energi. Med andre ord er det ingen fasitsvar på hvordan akkurat du kommer til å føle deg under svangerskapet. Derimot finnes det noe som kan hjelpe alle og enhver til å slappe av og utløse lykkehormoner i kroppen.

For utenom kroppen, vil også parforholdet kanskje endres under svangerskapet. Plutselig ser du på partneren din som en vordende foreldre, og dere snakker mye sammen om den lille i magen. Husk også at det er viktig å ta vare på hverandre, og pleie parforholdet. Dette vil være med på å styrke parforholdet når to blir tre. For å bevare gnisten og de gode følelsene kan sexleketøy og leketøy voksne være til god hjelp for mange under svangerskapet. Dette er fordi kvinnekroppen er i stor forandring, noe som kan komme med store svingninger i sexlysten, blant annet:

  • Redusert sexlyst
  • Overveldende sexlyst
  • Usikkerhet på den voksende magen og nye kroppen
  • Selvsikkerhet med alle de nye endringene

Om dere ikke prøver sexleketøy og leketøy for voksne sammen, kan det derimot være med på å hjelpe deg under svangerskapet om du tester leker på egenhånd. Ved å oppnå orgasme vil nemlig oxytocin (aka kjærlighetshormonet eller velværehormonet) bli utløst, noe som kan hjelpe deg til å takle alle humørsvingninger og løfte humøret under svangerskapet på en sunn måte.

Selvsagt vil også praktisering av yoga være med på å roe tanker som går i spinn, gi deg en følelse av velvære og være med på å forberede kroppen din til fødselen. I tillegg vil gravid yoga også hjelpe deg til å holde deg i form gjennom hele svangerskapet. Som et par kan dere også gjerne prøve paryoga sammen under svangerskapet for å opprettholde båndet mellom dere.

Under graviditet yoga