Hvordan blir graviditeten din best mulig?

Graviditeten er en fantastisk opplevelse for to voksne mennesker som både er i starten av voksenlivet, samtidig som de er i ferd med å skape et nytt liv. For den vordende mor kan perioden på rundt 9 måneder være strabasiøs og innebærer smerter. Så hvordan blir graviditeten din best mulig?

Vi har sett mange velmenende tips til hvordan kommende mødre skal oppføre seg under graviditeten, og konklusjonen vår er at man i denne tiden skal ta ekstra hensyn til seg selv. Det er viktig å ha en mann som stiller opp og gir litt ekstra i hverdagen. La oss se på noen ting vi mener kvinner bør unne seg under graviditeten.

Gå på gravidyoga

Gravidyoga kan hjelpe kvinnen å få en bedre barseltid. Den er ganske skånsom mot kroppen, samtidig som du styrker den og gjør den klar til fødselen. Er du usikker på hva gravidyoga er, så bør du sjekke det ut. Yoga for kvinner er en fin måte å beholde den ungdommelige bevegeligheten, øke blodgjennomstrømningen og få mindre vondt.

Unne deg noe ekstra

Selv om du er gravid må du stille opp på jobb, på hjemmebane og i de sosiale kretser. Hvert fall opp til en viss tid før fødselen. Men denne tiden du bærer på enda et liv, så vil du ofte føle deg enda mer sliten. Velg å gi deg selv belønninger, enten det er gensere dame, sminke eller et restaurantbesøk.

Være med venner

Venninnene dine er sikkert i ekstase over den glade nyheten og vil sette litt ekstra lys på deg i hverdagen. La dem gjøre det, enten det er å ta deg med ut på en tur i parken, eller at de vil gjøre litt husarbeid for deg. Det å være med venner gir deg varme og sikkerhet. Selv om det kan være slitsomt å være sosial når man har kroppslige vondter, så kan det å være sosial gjøre deg friskere.

Ha det ekstra behagelig

Selv om du føler deg sterk og ansvarsfull, så er det lov å gjøre hverdagen litt mer behagelig. Enten det er å ha på seg strikket gensere for dame og kose seg med en tv-serie, kose seg med en god bok, finne fram et pledd og bare kose seg med litt sjokolade. Alt med måte, men du har virkelig lov til å spise nå. Du skal tross alt spise for et lite barn i tillegg.

Pusse opp

Oppussing er et prosjekt for to. Men det er mye man kan bidra med om man vil pusse opp. Kanskje det til og med ikke er noe problem for deg å ta i litt. Men oppussing handler jo om så mye mer enn å rive for å bygge opp. Se på planløsninger, finne tapeter til de nye veggene og fliser til badet. Ja, dette får deg også til å tenke på noe annet enn smertene forbundet med graviditeten. Ikke gap over for mye, men gjør klart barnerommet i god tid før fødselen. Ikke vær i nærkontakt med løsemidler og oljemaling.

Konklusjon – for en bedre graviditet

Vi har sett at gravide bør ta hensyn til seg selv. Hold deg varm i høyhalset gensere til en gravid dame, gå på yoga og vær med venner. Alt dette vil gi deg en bedre graviditet, som ender med å ta i mot det nye mennesket.