Gravidyoga — en skånsom treningsform

Når du er gravid handler det meste om akkurat dette. Vi ønsker å leve sunt for å gi den nye verdensborgeren de beste forutsetningene.

I tillegg skal alle andre forberedelser også gjøres. Vi skal kjøpe inn alt av utstyr og barnerommet skal gjøres i stand.

Graviditet består av mye planlegging

Heldigvis finnes det mye hjelp. Blant annet har Familietapeter.no et stort utvalg av tapeter til barnerommet. Vanskelig kan det likevel bli, siden man kan bli sittende å lure på hvilket av de mange flotte tapetene som er det perfekte.

Når barnet er lite, er en tapet med prinsesser kanskje perfekt. Etterhvert som barnet blir større, vil det selv gjerne bestemme. Da er det godt å vite at Familietapeter.no har et godt utvalg til større barn og tenåringer også.

Og når vi først er i gang; Kanskje også stuen burde få nytt tapet? Ja, for er du først inne på Familietapeter.no er det fort gjort at du begynner å se på tapeter til andre rom også.

Det er nemlig umulig å ikke finne noe du liker inn på Familietapeter.no. Her er det noe for enhver smak og til alle rom. Tapetene hos Familietapeter.no er av svært god kvalitet og prisene er overkommelige.

Skal du pusse opp hjemmet, bør du virkelig sjekke ut det utrolig utvalget.

Gravidyoga holder deg i form

Mange begynner å trene. Dette er vel og bra, men om du ikke har vært så opptatt av å trene før, bør du ta noen forholdsregler.

Gravidyoga er en av tingene du bør sjekke ut. Har du derimot ikke drevet med yoga før, bør du vente til andre trimester. Etter det kan du fortsette hele veien frem til fødselen.

Skånsom trening

Gravidyoga gir deg en skånsom treningsform, der øvelsene er tilpasset den gravide kroppen. I tillegg vil du lære deg å fokusere på pusten og avslapping, noe som er godt å ha med seg inn i fødselen.

Det er ikke alltid like godt å drive med hard fysisk trening, som spinning og jogging, når man er gravid. Her er gravidyoga et godt alternativ, da denne treningsformen foregår på en myk og skånsom måte.

Ved å trene gravidyoga vil du få bedret styrke, balanse, sirkulasjon og smidighet. Øvelsene gjøres med stort fokus på pust og pusteøvelser. Man jager ikke fra øvelse til øvelse, men tar tid til en pause mellom. På slutten av timen bruker man tid på avspenningsøvelser.

Mange fordeler

Fordeler med gravidyoga:

  • Du får ekstra styrke til å bære de ekstra kiloene og styrker skjelettmuskulaturen, som blir løsere som følge av hormonendringer.
  • Det er flere som oppgir at yogaøvelsene fører til at de de har mindre hodepine og føler seg mindre anspent.
  • Yogaøvelsene skal få deg til å slappe mer av. Dette virker også positivt inn på søvnen.
  • Du utfører og lærer deg gode hvilestillinger, som i tillegg vil avlaste kroppen.
  • Pusteøvelsene du lærer vil komme til nytte under fødselen.

Forebygg plager

Med gravidyoga kan du forebygge diverse plager som kan oppstå gjennom svangerskapet. Kroppen gjennomgår enorme endringer. Derfor er det viktig at du gjør alt du kan for å skjemme den bort.