Gravidyoga – super trening for gravide

Den gravide kroppen er under enorme endringer. De neste ni månedene skal man forberede seg til fødsel og vil oppleve at ting blir tyngre og tyngre. Mange tenker at man må være forsiktig med aktiviteter når man er gravid. Dette stemmer ikke. Det er mye man kan gjøre. I tillegg er det viktig å holde seg aktiv, da en sunn kropp kun gir fordeler når dagen for fødselen kommer. Så hiv på deg yogaklærne og kom i gang.

Yoga er en skånsom treningsform som gir både fysisk og mental trening. Denne typen trening er utrolig fordelaktig for den gravide kroppen.

Helt siden 200 f.kr har Yoga vært praktisert, men gjennom de mange årene har det oppstått ulike retninger innen Yoga. Felles for de alle er at de følger samme utspringet. Treningsformen inneholder en samling av både kroppslige og mentale teknikker som stammer fra både hinduisme og buddhisme. Den yogaen vi kjenner til her i vesten er derimot en mer ikke-religiøs form og yogaklærne vi bruker i dag er nok annerledes en den gangen.

Yoga består av en miks av pusteøvelser, meditasjon og ulike kroppsstillinger.

Ja, det kan man. Og du kan trene gravidyoga gjennom hele svangerskapet, men du må regne med at du må ha nye yogaklær etter hvert. Er du vant til yoga fra før gå over til gravidyoga når du nærmer deg fødselen.

Du kan fint fortsette på vanlige yogatimer også, men da må du droppe øvelser som gir press mot magen. Noen hevder også at man skal unngå å stå opp-ned i starten av svangerskapet, men dette er ikke vitenskapelig bevist.

Det er lurt å delta på yogatimer spesielt tilpasset gravide, så slipper du å tenke over om øvelsene dere skal gjøre kan være skadelige. Yoga er supert! Du får styrket beinmuskulaturen, balansen og yogaens fokus på pust vil gi deg en god og avslappende følelse.